I Forum Faaborg har vi valgt at have fokus på sundhed og velvære gennem fysiks aktivitet. Dette gælder alle, og derfor tilbyder vi ”Fysioterapeutisk Træning”.

”Fysioterapeutisk Træning” er træning på hold for folk der kæmper med en eller flere af de store folkesygdomme, og derfor har brug for træning med særlige hensyn.

Vi har 6 hold i løbet af ugen, der alle ledes af vores fysioterapeut, og på den måde sikrer vi individuel tilpasning til den enkelte.

Tilmelding til ”Fysioterapeutisk Træning” starter med en forundersøgelse hos vores fysioterapeut, hvor man sammen finder ud af behovet og hvilke hold man skal på. Desuden er der mulighed for at træne selv, ud fra et program lagt af fysioterapeuten.

 

Cancer-hold

Alsidig gymnastik og bevægelse, med stort hensyn til den enkeltes evner og muligheder

 

 

Rehab 

Holdet er for dig der lider af Osteoporose eller KOL, og som stadig ønsker et aktivt liv.

Her handler det om at motionere, og være tryg ved aktiviteterne. Der vil være fokus på koordination og balance samtidig med at vi arbejder med styrke og kondition. I forbindelse med træningen vil også tale om kroppens signaler, og hvordan de påvirker vores aktivitetsniveau, og hvordan man arbejder med at bryde den onde spiral af frygt og inaktivitet.

 

Interval- og cirkel-træning

Holdet for dig, der gerne vil være aktiv trods kronisk sygdom, følgerne af sygdom eller efter operation.

På et lukket hold, laver vi cirkeltræning med mulighed for tilpasning til den enkelte. Alle træner med stor entusiasme og højt humør. Cirkeltræningen gør det muligt for deltagerne at arbejde samtidig, alle med hver deres varianter af øvelserne.

 

Gymnastik

Holdet for dig, der gerne vil være aktiv trods kronisk sygdom, følgerne af sygdom eller efter operation.

På et lukket hold, laver vi gymnastik med mulighed for tilpasning til den enkelte. Alle træner med stor entusiasme og højt humør. Det muligt for deltagerne at arbejde samtidig, alle med hver deres varianter af øvelserne.

 

Ryghold

Holdet for dig som har eller som gerne vil forebygge rygproblemer. Det er også holdet til dig der skal i gang med træning efter en lang pause, skade eller operation.

Formålet med træningen er at øge kroppens stabilitet, balance, koordination og mobilitet omkring ryg og mave. Herudover kan timerne også indeholde øvelser for ben og arme samt elementer af konditionstræning.